Saturday, 27 April 2019

Biology MCQs page 3


Biology Quizzes


Biology Multiple Choice Questions (MCQs) Page-3. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

21. Which is a parasitic plant
(A) cuscuta
(B) rose
(C) ferns
(D) mosses
22. True roots absent in
(A) ferns
(B) bryophytes
(C) gymnosperms
(D) angiosperms
23. The mechanism for ATP synthesis is
(A) chemosynthesis
(B) photosynthesis
(C) phosphorylation
(D) chemiosmosis
24. Enzyme present in the saliva is
(A) lipase
(B) trypsin
(C) ptyalin
(D) invertase
25. Nitrogen is present in
(A) carbohydrates
(B) proteins
(C) lipids
(D) carbonates
26. The food is ground in the cockroach in
(A) mesenteron
(B) crop
(C) gizzard
(D) intestine
27. Operculum is present in
(A) bony fish
(B) sea fish
(C) cartilaginous fish
(D) none of these
28. In which animal respiratory surface are found in more than one organ
(A) birds
(B) human
(C) fish
(D) frog
29. The heart is enclosed in a membrane called
(A) pleura
(B) pericardium
(C) peritoneum
(D) epithelium
30. From right ventricle blood is pushed into
(A) pulmonary trunk
(B) brain
(C) aorta
(D) body
ANSWERS: BIOLOGY QUIZZES
21. A
22. B
23. D
24. C
25. B
26. C
27. A
28. D
29. B
30. A


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

Find more