Saturday, 27 April 2019

Biology MCQs page 4


Biology Quiz




Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

31. Which one is abundant in lymph
(A) oxygen
(B) lipids
(C) water
(D) proteins
32. Jaws without teeth are found in found in
(A) birds
(B) reptiles
(C) fish
(D) none of these
33. Male reproductive part of flower is
(A) stigma
(B) stamen
(C) carpel
(D) ovule
34. Coordination in plants is by
(A) nervous system
(B) enzymes
(C) hormones
(D) roots
35. The simplest fatty acid is
(A) palmitic acid
(B) butyric acid
(C) oleic acid
(D) acetic acid
36. All enzymes are protein which are
(A) globular
(B) fibrous
(C) helical
(D) all of these
37. Cilia are produced from
(A) mitochondria
(B) cell-membrane
(C) centriole
(D) cytoplasm
38. Which of the following disease is not caused by virus
(A) T.B
(B) AIDS
(C) HIV
(D) flu
39. Which of the following is a filamentous alga
(A) ulva
(B) chlorella
(C) acetabularia
(D) spirogyra
40. Which of the following is not sac fungi
(A) truffles
(B) yeasts
(C) mushrooms
(D) morels
ANSWERS: BIOLOGY QUIZ
31. D
32. A
33. B
34. C
35. D
36. A
37. C
38. A
39. D
40. C


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

Find more