Saturday, 27 April 2019

Biology MCQs page 5


Biology Quizzes




Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

41. ‘Cassia fistula’ is the scientific name of
(A) amaltas
(B) rose
(C) onion
(D) tomato
42. Phage virus consists of head and
(A) thorax
(B) neck
(C) tail
(D) none of these
43. Bacteria without any flagella are called
(A) monotrichous
(B) atrichous
(C) peritrichous
(D) lophotrichous
44. Protists have been evolved from
(A) animals
(B) plants
(C) fungi
(D) prokaryotes
45. Algae differ from plants in that the sex organs in algae are
(A) multicellular
(B) unicellular
(C) acellular
(D) none of these
46. Fungi can absorb food from the substrate because the have
(A) sporangium
(B) spores
(C) rhizoids
(D) stalk
47. A seed may be defined as a fertilized
(A) egg
(B) ovary
(C) ovule
(D) embryo
48. Platyhelminthes means
(A) round worms
(B) flat worms
(C) tape worms
(D) pin worms
49. The first land vertebrates were
(A) dipnoi
(B) amphibia
(C) reptilia
(D) aves
50. All life on planet earth is powered by
(A) solar energy
(B) thermal energy
(C) tidal energy
(D) kinetic energy
ANSWERS: BIOLOGY QUIZZES
41. A
42. C
43. B
44. D
45. B
46. C
47. C
48. B
49. B
50. A


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

Find more