Saturday, 27 April 2019

Biology MCQs page 6



Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

51. Recombinant DNA is introduced in to host cell by means of
(A) phage
(B) vector
(C) bacteria
(D) enzyme
52. In cystic fibrosis, the patient lacks a gene that codes for trans-membarene carrier of
(A) sodium ion
(B) carbon dioxide
(C) chloride ion
(D) potassium ion
53. Which gene is located on linkage group number 11 in man
(A) sickle cell anemia
(B) leukemia
(C) albinism
(D) all of these
54. In birds the sex is determined by the type of
(A) sperm
(B) autosomes
(C) egg
(D) none of these
55. In RNA nucleotides are attached by
(A) peptide bonds
(B) hydrogen bonds
(C) covalent bond
(D) phosphodiester bond
56. The chromosome is
(A) gene
(B) genes + protein
(C) DNA + genes
(D) gene + protein
57. The human body contains water
(A) 60-80%
(B) 70-90%
(C) 75-95%
(D) 80-90%
58. Environment is a source of
(A) food
(B) shelter
(C) clothing
(D) all of these
59. Fresh water ecosystem covers
(A) 2%
(B) 1%
(C) 3%
(D) 5%
60. Foul smell in lake is produced by
(A) algae
(B) bacteria
(C) fungi
(D) all of these
ANSWERS: BIOLOGY MCQS
51. B
52. C
53. D
54. C
55. D
56. B
57. B
58. D
59. B
60. D

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

Find more