Saturday, 27 April 2019

Biology MCQs page 7


Biology Questions




Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

61. Starch is richly present in
(A) onion
(B) apple
(C) cereals
(D) tomato
62. Plants having foreign DNA are known as
(A) genetic plants
(B) recombinant plants
(C) cultured plants
(D) transgenic plants
63. Which of the following kinds of atom do not occur in carbohydrates
(A) carbon
(B) hydrogen
(C) nitrogen
(D) oxygen
64. The basic framework of all types of membranes are
(A) lipoproteins
(B) glycoproteins
(C) proteoglycans
(D) nucleoproteins
65. Single membrane bounded organelle is
(A) nucleus
(B) lysosome
(C) ribosome
(D) none of these
66. Irregular grape like cluster of bacilli is called
(A) diplo bacilli
(B) strepto bacilli
(C) staphylo bacilli
(D) none of these
67. It is generally accepted that plants arose from ancestral
(A) green algae
(B) fungi
(C) bacteria
(D) all of these
68. Main energy reserves in the case of green algae are
(A) glycogen
(B) sucrose
(C) glucose
(D) starch
69. The chief component of the cell wall of the majority of fungi is
(A) pectin
(B) chitin
(C) lignin
(D) cellulose
70. After pollination the pollens are transferred to which part of the flower
(A) ovary
(B) style
(C) stigma
(D) none of these
ANSWERS: BIOLOGY QUESTIONS
61. C
62. D
63. C
64. A
65. B
66. C
67. A
68. D
69. B
70. C


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

Find more