Saturday, 27 April 2019

Biology MCQs page 9


Basic Biology Quiz




Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

81. Which structure is involve in gaseous exchange of plants
(A) stomata
(B) lenticels
(C) cuticle
(D) all of these
82. Common feature of human and insect trachea is
(A) non-collapsiable wall
(B) supporting rings
(C) ectodermal origin
(D) endodermal origin
83. Vomiting occurs due to
(A) constipation
(B) diarrhoea
(C) antiperistalsis
(D) peristalsis
84. Photosynthetic prokaryotes lack
(A) ribosomes
(B) chloroplast
(C) cell-membrane
(D) vacuole
85. Which of the following organ is because of absence of teeth in birds
(A) crop
(B) syrinx
(C) stomach
(D) gizzard
86. The scientific name of jelly fish is
(A) Aurelia
(B) Madrepore
(C) Actinia
(D) Obelia
87. In which plants leaves are always in whorls
(A) lycopsids
(B) psilopsids
(C) sphenopsids
(D) pteropsids
88. In bacterial and viral infection, their is increase in number of
(A) platelets
(B) RBC’s
(C) antibodies
(D) WBC’s
89. In plants, which are involved in testa formation
(A) tracheids
(B) sclereids
(C) sclerenchyma
(D) none of these
90. The etiolated plants lack
(A) chlorophyll
(B) xanthophyll
(C) caroteins
(D) none of these
ANSWERS: BASIC BIOLOGY QUIZ
81. D
82. A
83. C
84. B
85. D
86. A
87. C
88. D
89. B
90. A


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

Find more