Saturday, 27 April 2019

Biology Quiz page 2



Biology Multiple Choice Questions (MCQs) Page-2. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

11. Starch is converted into maltose by
(A) diastase
(B) invertase
(C) maltase
(D) amylase
12. Co-enzyme is often formed from
(A) lipid
(B) protein
(C) inorganic ion
(D) vitamin
13. Messenger RNA is formed in
(A) nucleus
(B) chloroplast
(C) mitochondria
(D) none of these
14. Number of chromosomes in E.coli
(A) 4
(B) 6
(C) 3
(D) 1
15. Protein factory is
(A) nucleus
(B) ribosome
(C) golgi complex
(D) centriole
16. Smallest disease causing agents in plants are
(A) virion
(B) mycoplasma
(C) viroids
(D) prions
17. The major cell infected by the HIV is lymphocyte
(A) helper-T
(B) B
(C) both T and B
(D) none of these
18. Pigment present in red algae is
(A) fucoxanthin
(B) phycocyanin
(C) phycoerythrin
(D) bilirubin
19. Nutrition in fungi is
(A) photosynthetic
(B) chemosynthetic
(C) completely parasitic
(D) absorptive heterotrophs
20. Fungi resemble plants because they lack
(A) cell wall
(B) cytoplasm
(C) centriole
(D) nucleus
ANSWERS: BIOLOGY QUIZ
11. A
12. B
13. A
14. D
15. B
16. C
17. A
18. C
19. D
20. C


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 | 8 | 9 

Find more