Whats-app group joining link

Monday, 8 April 2019


Computer MCQs


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

111. Name the error which you think to exist in the formula C=C*D/C.
(A) Logical
(B) Syntax
(C) Execution
(D) None of these
112. Which of the following statements transfers control unconditionally?
(A) GOTO
(B) FOR…NEXT
(C) IF THEN
(D) ON GOTO
113. The statement to reserve memory locations for an array M arranged in 12 columns and 20 rows may be ?
(A) DIM(12,20)
(B) DIMM(20,12)
(C) M(240)
(D) DIMM(12,20)
114. On execution of PRINT FIX(-6.83),the output will be ?
(A) 6
(B) 6.83
(C) –6
(D) –7
115. In BASIC LOG function refers to natural logarithm have Base ?
(A) 2
(B) 10
(C) 5
(D) e
116. An 8-bit address bus can address a memory of ?
(A) 1 Byte
(B) 8 Bytes
(C) 256 bits
(D) 256 Bytes
117. The number of colors a CGA monitor displays are ?
(A) 4
(B) 16
(C) 64
(D) 256
118. The radix of a computerized version of number (+0.66E–4) is ?
(A) 4
(B) 6
(C) 2
(D) 8
119. The programs which are permanent and stored in ROM are known as ?
(A) Utility Programs
(B) Firmware
(C) System softwares
(D) None of these
120. UNIVAC stands for ?
(A) Universal Automatic Computer
(B) Universal Array Computer
(C) Unvalued Automatic Computer
(D) Unique Automatic Computer
ANSWERS: COMPUTER MCQS
111. D
112. A
113. B
114. C
115. D
116. D
117. A
118. C
119. B
120. A

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more