Monday, 8 April 2019


Computer Quiz


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

91. The loop which never ends is called:
(A) Infinite loop
(B) Running loop
(C) Continuous loop
(D) Nested loop
92. Another term for a conditional operator is:
(A) Binary
(B) Iteration
(C) Selective
(D) Ternary
93. The total number of keywords in C are:
(A) 60
(B) 42
(C) 32
(D) 50
94. What does CIM stand for?
(A) Computer Integrated Manufacturing
(B) Copy In Memory
(C) Computer International Management
(D) Computer Intel Marketing
95. Which register normally functions as a 16-bit counter that controls the sequence in which the instructions are fetched from memory?
(A) PC
(B) IR
(C) DR
(D) DAR
96. Access time for most of memories is measured in:
(A) Microseconds
(B) Milliseconds
(C) Nanoseconds
(D) Megahertz
97. A database consists of various components called:
(A) Tools
(B) Properties
(C) Entities
(D) Objects
98. Which of the following terms is related to the features of cascading deletion?
(A) Data integrity
(B) Data redundancy
(C) Referential integrity
(D) Indexing
99. ATM stands for?
(A) Automatic Talking Machine
(B) Automatic Teller Machine
(C) Analog Teller Machine
(D) Automatic Ticketing Machine
100. Who is known as “Father of Computer Science”?
(A) Charles Babbage
(B) Howard Aiken
(C) Dr.Herman Hollerith
(D) Blaise Pascal
ANSWERS: COMPUTER QUIZ
91. A
92. D
93. C
94. A
95. A
96. C
97. D
98. C
99. B
100. A

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more