Monday, 8 April 2019


Computer Science MCQs


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

51. Which technology is used in compact disks?
(A) Mechanical
(B) Electrical
(C) Electro Magnetic
(D) Laser
52. Operating system, editors and debuggers come under?
(A) System software
(B) Application software
(C) Utilities
(D) None Of These
53. Which one is the Low-Level language?
(A) Visual Basics
(B) Java
(C) Assembly
(D) C++
54. A modulator is used to convert:
(A) Digital signals into analog signals
(B) Analog signals into digital signals
(C) Both A and B
(D) None Of These
55. Which one is a Dot Matrix printer?
(A) Laser Printer
(B) Inkjet Printer
(C) Impact Printer
(D) Drum Printer
56. CRT stands for?
(A) Cathode Rays Tube
(B) Clarity Rays Tube
(C) Crystal Rays Tube
(D) None Of These
57. A computer program that translates one statement of program instructions at a time into machine language is called
(A) CPU
(B) Interpreter
(C) Compiler
(D) Simulator
58. NTFS stands for?
(A) New Trend File Saving
(B) Network File Saving
(C) New Technology File System
(D) None Of These
59. In MS Windows key F1 is mostly used for
(A) Help
(B) Exit
(C) Save
(D) Refresh
60. 1 Gigabyte is equal to
(A) 1024 bits
(B) 1024 bytes
(C) 1024 kilobytes
(D) 1024 megabytes
ANSWERS: COMPUTER SCIENCE MCQS
51. D
52. A
53. C
54. A
55. C
56. A
57. B
58. C
59. A
60. D

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more