Monday, 8 April 2019


Computer Science Quiz


Computer Science multiple choice questions (MCQs) Page-2. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

11. IDE stands for?
(A) Integrated Dual Environment
(B) Inter Development Environment
(C) Integrated Development Environment
(D) Inter Dual Environment
12. A language that is closed to human language is called
(A) Low-Level language
(B) High-Level language
(C) Programming language
(D) Machine language
13. CBT stands for?
(A) Computer Based Training
(B) Computer Based Trading
(C) Computer Based Technology
(D) None Of These
14. A virus that replicates itself is called
(A) Bug
(B) Worm
(C) Bomb
(D) Hoax
15. The tool used to find a similar word in a document is called
(A) Finder
(B) Thesaurus
(C) Dictionary
(D) Find and Replace
16. Which of the following components of physical database design refer to the correctness and consistency of data?
(A) Indexes
(B) Integrity constraints
(C) File organization
(D) Data Distribution strategy
17. conio.h stands for?
(A) character input output
(B) console input output
(C) common input output
(D) complex input output
18. Duplication of data in multiple files is called
(A) Data Redundancy
(B) Data Dependence
(C) Data Inconsistency
(D) None Of These
19. A relation that contains minimal redundancy and allows easy use is called
(A) Clean
(B) Simple
(C) Complex
(D) Well-Structured
20. SQL stands for?
(A) Structured Query Language
(B) Sequential Query Language
(C) Simple Query Language
(D) None Of These
ANSWERS: COMPUTER SCIENCE QUIZ
11. C
12. B
13. A
14. B
15. B
16. C
17. B
18. A
19. D
20. A

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more