Monday, 8 April 2019


Computer Science Quizzes


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

21. Which register stores the result of ALU operations?
(A) Data Register
(B) Instruction Register
(C) Data Address Register
(D) Accumulator Register
22. A collection of rules for writing programs in a programming language is known as
(A) Syntax
(B) Program logic
(C) Program Standards
(D) None Of These
23. Which one connects two similar network segments?
(A) Router
(B) Bridge
(C) Gateway
(D) Node
24. Which of the following device uses the parallel transmission?
(A) Mouse
(B) Keyboard
(C) Printer
(D) Light Pen
25. What is a diagrammatic way of representing the relationship between the entities in a database?
(A) Flowchart
(B) ERD
(C) DFD
(D) Algorithm
26. Which transmission allows data to travel in both directions but only one direction at a time?
(A) Simplex
(B) Full duplex
(C) Half duplex
(D) Reverse
27. Another name for free software is?
(A) Encrypated Software
(B) Copy Protected Software
(C) Shareware
(D) Public Domain Software
28. DPI stands for?
(A) Dot Per Inch
(B) Decimal Per Inch
(C) Digit Per Inch
(D) Data Per Inch
29. A small high speed memory insidse CPU is
(A) RAM
(B) ROM
(C) Cache
(D) Register
30. ________ are used to evaluate compound conditions.
(A) Arithmetic Operators
(B) Logical Operators
(C) Relational Operators
(D) Assignment Operators
ANSWERS: COMPUTER SCIENCE QUIZZES
21. D
22. A
23. B
24. C
25. B
26. C
27. D
28. A
29. D
30. B

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more