Monday, 8 April 2019


Computer Science Quizzes


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

41. Analog signal is measured in:
(A) Volt
(B) Hertz
(C) Digits
(D) WATTS
42. _________ uses liquid crystal between the glass plates.
(A) ELD
(B) LCD
(C) CRT
(D) None of These
43. Open System Interconnection(OSI) model consists of _________ layers.
(A) Eight
(B) Six
(C) Seven
(D) Five
44. Which of the following coding schemes uses 4-bit code?
(A) Unicode
(B) ASCII
(C) EBCDIC
(D) BCD
45. Which of the following communication medium requires “line-of-sight”?
(A) Microwave
(B) Fiber-Optic cable
(C) Twisted-Pair cable
(D) Coaxial cable
46. _________ is a collection of system programs that controls and co-ordinates the overall operations of a computer system.
(A) System software
(B) Operating system
(C) Utility program
(D) Device driver
47. The translated program into machine code is called _________.
(A) Source program
(B) Object program
(C) System program
(D) None Of These
48. FormatC is an example of virus _________.
(A) Chernobal
(B) Logic Bomb
(C) Boot Sector
(D) Torjan Horse
49. What type of operating system MS-DOS is?
(A) Command Line Interface
(B) Graphical User Interface
(C) Multitasking
(D) Menu Driven Interface
50. Which of the following keyboard shortcuts is used to change the case?
(A) Ctrl+F3
(B) Alt+F3
(C) Shift+F3
(D) Ctrl+Shift+F3
ANSWERS: COMPUTER SCIENCE QUIZZES
41. A
42. B
43. C
44. D
45. A
46. B
47. B
48. D
49. A
50. C

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 

Find more