Whats-app group joining link

Sunday, 7 April 2019


Corporate Finance Quizzes


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 

41. The contribution of an individual security to the risk of a well-diversified portfolio is measured by?
(A) beta
(B) variance
(C) standard deviation
(D) CAPM
42. The sensitivity of an asset to the market movements is called
(A) beta
(B) variance
(C) standard deviation
(D) CAPM
43. The average beta of all stocks in a market is
(A) –1
(B) 0
(C) 1
(D) 1.5
44. If the daily prices of a stock on 20 and 21 January are 90 and 100 respectively, then what is the daily rate of return?
(A) 9.9%
(B) 10.10%
(C) 11.11%
(D) 12.12%
45. According to the MM proposition, dividend policy is
(A) correlated
(B) underperformed
(C) relevant
(D) irrelevant
46. In portfolio analysis __________ curves play an important role.
(A) circle
(B) ellipse
(C) parabola
(D) hyperbola
47. If stock prices increases, dividend yield
(A) also increases
(B) decreases
(C) remains same
(D) increases to one and a half
48. According to residual dividend policy, a firm should pay a dividend of all left over when
(A) zero NPV projects have been funded
(B) positive NPV projects have been funded
(C) projects with IRR equal to risk-free interest rate have been funded
(D) projects with IRR greater than risk-free interest rate have been funded
49. The value of probability is always between __________ (inclusive).
(A) –1 and 0
(B) 0 and 1
(C) –1 and 1
(D) none of these
50. The value of correlation is always between __________ (inclusive).
(A) –1 and 0
(B) 0 and 1
(C) –1 and 1
(D) none of these
ANSWERS: CORPORATE FINANCE QUIZZES
41. A
42. A
43. C
44. C
45. D
46. D
47. B
48. B
49. B
50. C

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 

Find more