Sunday, 7 April 2019


Current Affairs MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

51. European Union has __________ member states.
(A) 27
(B) 28
(C) 29
(D) 30
52. The Euro currency is used by __________ countries.
(A) 17
(B) 18
(C) 19
(D) 20
53. “Kashmir” is a disputed area between
(A) India and Sri Lanka
(B) India and Bangladesh
(C) India and Pakistan
(D) Bangladesh and Pakistan
54. “Northern Cyprus” is a disputed area between
(A) Cyprus and Czech Republic
(B) Cyprus and United Kingdom
(C) Cyprus and Greece
(D) Cyprus and Turkey
55. Who is the secretary general of OIC?
(A) Iyad bin Amin Madani
(B) Ekmeleddin Ihsanoglu
(C) Prince Salman
(D) Dr. Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen
56. The official languages of NATO are
(A) English and French
(B) English and German
(C) English and Spanish
(D) English, French and German
57. Which country has the largest coal reserves?
(A) United States
(B) Russia
(C) China
(D) Venezuela
58. Which country is the largest producer of coal?
(A) United States
(B) Russia
(C) China
(D) Venezuela
59. The 2017 Winter Universiade were held in
(A) Moscow
(B) Kazan
(C) Almaty
(D) Beijing
60. The 2017 Summer Universiade is scheduled to held in
(A) Taipei
(B) Kazan
(C) Beijing
(D) Moscow
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS MCQS
51. B
52. C
53. C
54. D
55. D
56. A
57. A
58. C
59. C
60. A

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

Find more