Sunday, 7 April 2019


Current Affairs Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

31. The 2018 Nobel Prize in Economics was won by
(A) Warren Buffet
(B) Angus Deaton
(C) Oliver Hart and Richard Thaler
(D) William D. Nordhaus and Paul M. Romer
32. Arthur Ashkin, Gerard Mourou, and Donna Strickland won Nobel prize 2018 in Physics for their contributions in
(A) Inventions in the field of laser physics
(B) LIGO detector and the observation of gravitational waves
(C) design and synthesis of molecular machines
(D) discovery of neutrino oscillations
33. William D. Nordhaus and Paul M. Romer won the 2018 Nobel Prize in Economics for their contributions to
(A) Supply and Demand
(B) Consumption and Poverty
(C) Long-run macroeconomic analysis
(D) Contract theory
34. North Korea on 6 January 2016 claimed that it had successfully tested a/an
(A) atomic bomb
(B) hydrogen bomb
(C) biogas bomb
(D) bomb based on fission reaction
35. Time magazine named _____ its Person of the Year 2017.
(A) Angela Merkel
(B) Donald Trump
(C) Vladimir Putin
(D) The Silence Breakers
36. Forbes magazine named _____ the world’s most powerful person of 2018.
(A) Angela Merkel
(B) Donald Trump
(C) Xi Jinping
(D) Vladimir Putin
37. On 24 November 2015 Russian jet was shot down by _____ Air Force.
(A) American
(B) German
(C) British
(D) Turkish
38. The Treaty on Accession of the Republic of Crimea to Russia was signed on?
(A) 18 February 2014
(B) 18 March 2014
(C) 24 February 2014
(D) 24 March 2014
39. The Secretary of States of United States is
(A) Rex Tillerson
(B) Joe Biden
(C) John Kerry
(D) Mike Pompeo
40. The Vice President of United States is
(A) John Kerry
(B) Mike Pence
(C) Joe Biden
(D) James F. Dobbins
ANSWERS: CURRENT AFFAIRS QUIZ
31. D
32. A
33. C
34. B
35. D
36. C
37. D
38. B
39. D
40. B

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

Find more