Tuesday, 30 April 2019

Education MCQs page 2

11. Teachers should present information to the students clearly and in interesting way, and relate this new information to the things students
(A) don’t know
(B) already know
(C) willing to know
(D) not willing to know
12. According to John Dewey, school is a __________ institution, and education is a __________ process.
(A) social, social
(B) social, philosophical
(C) philosophical, philosophical
(D) environmental, psychological
13. According to John Dewey, schools must prepare students for
(A) present life
(B) future life
(C) entrepreneurship
(D) research
14. Responses that produce a satisfying effect in a particular situation become __________ to occur again in that situation.
(A) not likely
(B) equally likely
(C) less likely
(D) more likely
15. Responses that produce a discomforting effect become __________ to occur again in that situation.
(A) not likely
(B) equally likely
(C) less likely
(D) more likely
16. According to Rousseau, at what age a person ready to have a companion of the opposite sex?
(A) 16
(B) 17
(C) 18
(D) 19
17. The field of study concerned with the construction of thought processes, including remembering, problem solving, and decision-making is called
(A) Education
(B) Pedagogy
(C) Cognitive Development
(D) Epistemology
18. Jean Piaget proposed __________ stages of Cognitive Development.
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) 6
19. The more often a particular ability is used the __________ it becomes.
(A) more important
(B) less important
(C) stronger
(D) weaker
19. The longer a particular ability is unused the __________ it becomes.
(A) more important
(B) less important
(C) stronger
(D) weaker
ANSWERS: PEDAGOGY MCQS
11. B
12. A
13. A
14. D
15. C
16. A
17. C
18. B
19. C
20. D


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 

Find more