Tuesday, 30 April 2019

Education MCQs page 3

21. The more parts of your brain you use, the more likely you are to __________ information.
(A) use
(B) miss
(C) misuse
(D) retain
22. The conclusion of a deductive argument is
(A) certain
(B) experience
(C) observation
(D) probable
23. The truth of the conclusion of an inductive argument is
(A) certain
(B) experience
(C) observation
(D) probable
24. The process of reasoning from one or more given statements to reach a logically certain conclusion is called
(A) Deductive Reasoning
(B) Inductive Reasoning
(C) Qualitative Reasoning
(D) Quantitative Reasoning
25. The reasoning in which the given statements are viewed as supplying strong evidence for the truth of the conclusion is called
(A) Deductive Reasoning
(B) Inductive Reasoning
(C) Qualitative Reasoning
(D) Quantitative Reasoning
26. According to Jean Piaget, children develop abstract logic and reasoning skill during
(A) Sensorimotor stage
(B) Preoperational stage
(C) Concrete operational stage
(D) Formal operational stage
27. Children are usually egocentric during __________ and __________ stages.
(A) Sensorimotor, Preoperational
(B) Preoperational, Concrete operational
(C) Concrete operational, Formal operational
(D) Formal operational, Sensorimotor
28. According to Jean Piaget, children are no longer egocentric when entering
(A) Sensorimotor stage
(B) Preoperational stage
(C) Concrete operational stage
(D) Formal operational stage
29. According to Piaget’s theory of cognitive development, the Concrete operational stage starts at age
(A) 3
(B) 7
(C) 11
(D) 15
30. According to Piaget’s theory of cognitive development, the Formal operational stage starts at age
(A) 3
(B) 7
(C) 11
(D) 15
ANSWERS: EDUCATION QUIZZES
21. D
22. A
23. D
24. A
25. B
26. D
27. A
28. C
29. B
30. C


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 

Find more