Tuesday, 30 April 2019

Education MCQs page 4

31. The most recent response is most likely to
(A) forget
(B) compromised
(C) reoccur
(D) not occur again
32. Rousseau advocated an educational method which consisted of removing the child from
(A) school
(B) burden
(C) past memory
(D) society
33. Who advocated removing children from their mothers’ care and raising them as wards of the state?
(A) Socrates
(B) Plato
(C) Aristotle
(D) John Locke
34. The famous book “The Republic” was written by
(A) Socrates
(B) Plato
(C) Aristotle
(D) John Locke
35. “All who have meditated on the art of governing mankind have been convinced that the fate of empires depends on the education of youth.” This is the saying of
(A) Aristotle
(B) Socrates
(C) Plato
(D) John Locke
36. The Waldorf education approach emphasizes a balanced development of
(A) head and heart
(B) head and hands
(C) heart and hands
(D) head, heart, and hands
37. Plato believed that talent and intelligence are
(A) distributed genetically
(B) not distributed genetically
(C) distributed gender-wise
(D) not distributed gender-wise
38. A priori knowledge is knowledge that is known independently of
(A) analysis
(B) information
(C) experience
(D) evidence
39. A posteriori knowledge is knowledge that is known by
(A) analysis
(B) information
(C) experience
(D) evidence
40. According to John Locke, a child’s mind does not contain any
(A) innate ideas
(B) memory
(C) observation
(D) imagination
ANSWERS: PEDAGOGY QUIZ
31. C
32. D
33. B
34. B
35. A
36. D
37. B
38. C
39. C
40. A


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 

Find more