Wednesday, 10 April 2019

English Vocabulary Test-11

LIST-11 TEST


Choose the word that is most nearly similar in meaning to the word in capital letters.
1. ANOMALY
(A) to improve
(B) irregularity
(C) hidden
(D) weak
2. ABSTRUSE
(A) weak
(B) brave
(C) confident
(D) difficult
3. BALEFUL 
(A) threatening
(B) lazy
(C) motivational
(D) friendly
4. PARANORMAL
(A) artificial
(B) powerful
(C) super-natural
(D) poor
Choose the word that is most nearly opposite in meaning to the word in capital letters.
5. CAPRICIOUS
(A) shaky
(B) poor
(C) rich
(D) determined
6. IMPECUNIOUS
(A) poor
(B) rich
(C) laziness
(D) uncanny
7. FEEBLE
(A) strong
(B) weak
(C) week
(D) clean
8. AMIABLE
(A) lazy
(B) active
(C) friendly
(D) unfriendly
Fill in the blanks with suitable choices.
9. She was totally __________ by the personal question during interview.
(A) capricious
(B) feeble
(C) bewildered
(D) bewitched
10. He was completely __________ by her beauty and style.
(A) capricious
(B) feeble
(C) bewildered
(D) bewitched
ANSWERS: ENGLISH VOCABULARY TEST
1(B) 2(D) 3(A) 4(C) 5(D)
6(B) 7(A) 8(D) 9(C) 10(D)

Find more