Friday, 19 April 2019


Everyday Science Quiz


Everyday Science Multiple Choice Questions (MCQs) Page-2. These general science quizzes are from basics of science (Physics, Chemistry, Biology, geology, and environmental science). Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

11. The Sun is a
(A) Star
(B) Planet
(C) Asteroid
(D) Meteor
12. The average adult has a blood volume of about __________ liters.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7
13. The most abundant element in the universe is
(A) Oxygen
(B) Hydrogen
(C) Carbon Dioxide
(D) Silicon
14. The most abundant element in the Earth’s crust is
(A) Oxygen
(B) Hydrogen
(C) Carbon Dioxide
(D) Silicon
15. Each day human body breathe in __________ liters of air.
(A) 5,000 to 10,000
(B) 10,000 to 15,000
(C) 15,000 to 20,000
(D) 20,000 to 25,000
16. Deficiency of Vitamin-D results in
(A) night blindness
(B) rickets
(C) scurvy
(D) hair fall
17. The SI unit of “pressure” is
(A) pascal
(B) joule
(C) tesla
(D) henry
18. The most densest substance on the Earth is
(A) Platinum
(B) Copper
(C) Steel
(D) Osmium
19. A camera uses a __________ to form an image.
(A) convex lens
(B) concave lens
(C) condenser lens
(D) none of these
20. Which from the following is NOT a conductor?
(A) Aluminium
(B) Silicon
(C) Graphite
(D) All are conductors
ANSWERS: EVERYDAY SCIENCE QUIZ
11. A
12. B
13. B
14. A
15. C
16. B
17. A
18. D
19. A
20. D

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more