Friday, 19 April 2019


Everyday Science Quizzes


Everyday Science Multiple Choice Questions (MCQs) Page-3. These general science quizzes are from basics of science (Physics, Chemistry, Biology, geology, and environmental science). Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

21. CNG stands for?
(A) Converted Natural Gas
(B) Conduced Natural Gas
(C) Conducted Natural Gas
(D) Compressed Natural Gas
22. Which from the following is true for “Sound”?
(A) Sound cannot travel through a vaccum
(B) Sound cannot travel through gases
(C) Sound cannot travel through liquids
(D) Sound cannot travel through solids
23. When white light is passed through a prism, it splits into __________ colours.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
24. 1 nanometer = ?
(A) 10-3 meter
(B) 10-6 meter
(C) 10-9 meter
(D) 10-12 meter
25. Instrument used for measuring very high temperature is
(A) Pyroscope
(B) Pyrometer
(C) Seismograph
(D) Xylometer
26. Sound waves are _________ waves.
(A) Transverse
(B) Electromagnetic
(C) Longitudinal
(D) none of these
27. The lifespan of White Blood Cells is __________ day(s).
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
28. The fluid part of blood is known as
(A) plasma
(B) platelets
(C) blood cells
(D) hormones
29. X-rays were discovered by
(A) Rontgen
(B) Thomson
(C) Rutherford
(D) Bacquerel
30. The speed of light is
(A) 280,000 km/s
(B) 300,000 km/s
(C) 320,000 km/s
(D) none of these
ANSWERS: EVERYDAY SCIENCE QUIZZES
21. D
22. A
23. B
24. C
25. B
26. C
27. A
28. A
29. A
30. B

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more