Saturday, 6 April 2019


General Knowledge Quizzes


General Knowledge Multiple Choice Questions (MCQs) Page-3. The following Quizzes are from key facts and history of the world including its geographical properties. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

21. The bridge in Istanbul, Turkey that connects Asia and Europe is called
(A) Golden Gate Bridge
(B) Akashi Kaikyo Bridge
(C) Bosphorus Bridge
(D) Royal Gorge Bridge
22. Alexandria is a city in
(A) Turkey
(B) Egypt
(C) Jordan
(D) Greece
23. About __________% of Antarctica is covered by ice.
(A) 97
(B) 98
(C) 99
(D) 100
24. Ross Island in the Ross Sea is located near
(A) Greenland
(B) Norway
(C) continent of Antarctica
(D) continent of Australia
25. The first European to reach India by sea was
(A) Christopher Columbus
(B) Marco Polo
(C) John Cabot
(D) Vasco da Gama
26. Vasco da Gama was a/an __________ explorer.
(A) British
(B) French
(C) German
(D) Portuguese
27. The World Wide Web was invented by
(A) Tim Berners-Lee
(B) Bob Kahn
(C) Steve Jobs
(D) Bill Gates
28. The birthplace of the World Wide Web was
(A) NASA
(B) Pentagon
(C) CERN
(D) Microsoft
29. The headquarter of the European Organization for Nuclear Research, called CERN, is located in
(A) Belgium
(B) Switzerland
(C) Germany
(D) England
30. The book “Emile” or “On Education” was written by
(A) Rousseau
(B) Socrates
(C) Plato
(D) Aristotle
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZZES
21(C) 22(B) 23(B) 24(C) 25(D)
26(D) 27(A) 28(C) 29(B) 30(A)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more