Saturday, 6 April 2019


General MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

131. The first Secretary General of United Nations was?
(A) Dag Hammarskjold
(B) Kurt Walheion
(C) U Thant
(D) Trygue Lie
132. World War I was began in?
(A) 1912
(B) 1914
(C) 1916
(D) 1918
133. World War I was ended in?
(A) 1912
(B) 1914
(C) 1916
(D) 1918
134. World War II was began in?
(A) 1935
(B) 1937
(C) 1939
(D) 1941
135. World War II was ended in?
(A) 1939
(B) 1941
(C) 1943
(D) 1945
136. The world’s deadliest conflict was?
(A) World War I
(B) World War II
(C) Mongol Conquests
(D) Taiping Rebellion
137. The Atomic Bomb was dropped on the city of Hiroshima on?
(A) 3 August 1945
(B) 6 August 1945
(C) 9 August 1945
(D) 12 August 1945
138. What was the name of Atomic Bomb that dropped on the city of Hiroshima?
(A) Little Boy
(B) Fat Boy
(C) Little Man
(D) Fat Man
139. The Atomic Bomb was dropped on the city of Nagasaki on?
(A) 3 August 1945
(B) 6 August 1945
(C) 9 August 1945
(D) 12 August 1945
140. What was the name of Atomic Bomb that dropped on the city of Nagasaki?
(A) Little Boy
(B) Fat Boy
(C) Little Man
(D) Fat Man
ANSWERS: GENERAL MCQS
131(D) 132(B) 133(D) 134(C) 135(D)
136(B) 137(B) 138(A) 139(C) 140(D)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more