Saturday, 6 April 2019


GK MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

101. Which country is called “Land of thousand islands“?
(A) Malaysia
(B) Indonesia
(C) Ireland
(D) Finland
102. Indonesia is an archipelago comprising approximately __________ islands.
(A) 10,000
(B) 12,500
(C) 15,000
(D) 17,500
103. Which country is called the “Land of Golden Fibre”?
(A) United States
(B) South Korea
(C) Bangladesh
(D) India
104. Which country is called the “Land of thousand Lakes“?
(A) Indonesia
(B) Finland
(C) Iceland
(D) Scotland
105. Vienna is the capital of
(A) Austria
(B) Switzerland
(C) Cyprus
(D) Denmark
106. The capital of Czech Republic is?
(A) Nicosia
(B) Dublin
(C) Bern
(D) Prague
107. AFP is the news agency of
(A) Germany
(B) France
(C) Syria
(D) Yemen
108. ANTARA is the news agency of
(A) Indonesia
(B) Syria
(C) Yemen
(D) Jordan
109. Emirates is an airline of
(A) Saudi Arabia
(B) Qatar
(C) UAE
(D) Malaysia
110. Qantas is an airline of
(A) Saudi Arabia
(B) Australia
(C) UAE
(D) Malaysia
ANSWERS: GK MCQS
101(B) 102(D) 103(C) 104(B) 105(A)
106(D) 107(B) 108(A) 109(C) 110(B)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more