Sunday, 7 April 2019


Grammar Sample Test


Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

41. She __________ for the upcoming tennis tournament.
(A) trains
(B) is training
(C) will train
(D) is going to train
42. I __________ New Zealand next year.
(A) go
(B) will go
(C) am going
(D) am going to
43. There are some vacant rooms __________ in flats and shared houses.
(A) both
(B) between
(C) either
(D) neither
44. The sun rises __________ the east.
(A) in
(B) on
(C) from
(D) towards
45. Nitrogen gas is in abundance __________ the Earth.
(A) in
(B) on
(C) above
(D) along
46. I was watching a TV program, when he __________ in.
(A) walk
(B) walks
(C) walked
(D) was walking
47. We are planning __________ out to dinner tonight.
(A) taking our guests
(B) guests to take
(C) guests taking
(D) to take our guests
48. She took lessons __________ how to swim.
(A) learn
(B) for learning
(C) to learn
(D) learning
49. The class teacher __________ Anna move to another chair.
(A) allows
(B) allowed
(C) let
(D) permitted
50. He devotes much of his time __________ for the future.
(A) to planning
(B) to plan
(C) plan
(D) planning
ANSWERS: GRAMMAR SAMPLE TEST
41. B
42. D
43. A
44. A
45. B
46. C
47. D
48. C
49. C
50. A

Page: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Find more