Saturday, 20 April 2019


Islamic Education MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

61. Social boycott of Banu Hashim took place in ____________ Nabvi.
(A) 4th
(B) 5th
(C) 6th
(D) 7th
62. Social boycott continued for ____________ years.
(A) two
(B) three
(C) four
(D) five
63. ___________ bin Hisham was the original name of Abu Jehl.
(A) Abha
(B) Saleh
(C) Omar
(D) Ali
64. Abu-al-Hikm is the title of ?
(A) Abu jehl
(B) Abu bakar
(C) Abu Lahab
(D) Abu Hurairah
65. Makkah conquest occurred in ____________ year of Hijra.
(A) 6th
(B) 7th
(C) 8th
(D) 9th
66. King of __________ tore away the message of Prophet.
(A) Iraq
(B) Egypt
(C) Syria
(D) Iran
67. After __________ years of the birth of Holy prophet Bibi Aamna died.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
68. After ___________ years of the birth of Prophet Abdul Muttalib died.
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) 9
69. ____________ was called month of migration.
(A) Muharram
(B) Shaaban
(C) Ramzan
(D) Rabiul Awal
70. Prophet addressed Khutba-e-Jumaa for first time in _________ Hijrah.
(A) 1st
(B) 2nd
(C) 3rd
(D) 4th
ANSWERS: ISLAMIC EDUCATION MCQS
61(D) 62(B) 63(C) 64(A) 65(C)
66(D) 67(B) 68(C) 69(D) 70(A)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more