Saturday, 20 April 2019


Islamic Education Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

41. The color of the first Islamic flag was
(A) White
(B) Black
(C) White and Black
(D) Green
42. The “Battle of Yermuk” was fought between Muslims and
(A) Romans
(B) Jews
(C) Iranis
(D) Christians
43. Masjid Qiblatain is in
(A) Makkah
(B) Madina
(C) Taif
(D) Palestine
44. In Hajj, touching the Black Stone, is called
(A) Istilam
(B) Sayee
(C) Ramee
(D) Tawaf
45. In Hajj, stoning the Devil, is called
(A) Istilam
(B) Sayee
(C) Ramee
(D) Tawaf
46. In Hajj, traveling seven times between Mount Safa and Mount Marwah, is called
(A) Istilam
(B) Sayee
(C) Ramee
(D) Tawaf
47. The first Ummayed Caliph was
(A) Khalid bin Waleed (R.A)
(B) Ameer Muawiyah (R.A)
(C) Abu Ubaidah (R.A)
(D) Amr bin Al-Aas (R.A)
48. Prophet Muhammad (PBUH) sent his messengers to the kings beyond Arabia calling them to Islam. In order to authenticate the credentials of his messengers, a __________ seal was made.
(A) Golden
(B) Silver
(C) Metallic
(D) Wooden
49. In the Battle of Uhud, Prophet Muhammad (PBUH) selected __________ skillful archers to stay on a mountain (side).
(A) 20
(B) 30
(C) 40
(D) 50
50. What was the relation between Prophet Moosa (A.S) and Prophet Haroon (A.S)?
(A) Prophet Moosa (A.S) was father of Prophet Haroon (A.S)
(B) Prophet Haroon (A.S) was father of Prophet Moosa (A.S)
(C) Brothers
(D) Cousins
ANSWERS: ISLAMIC EDUCATION QUIZ
41(A) 42(A) 43(C) 44(A) 45(C)
46(B) 47(B) 48(B) 49(D) 50(C)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more