Saturday, 20 April 2019


Islamic History MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

91. Daughter of Hazrat Umer (R.A) who married to Prophet Muhammad (PBUH) was ?
(A) Ayesha
(B) Summaya
(C) Fatima
(D) Hafsa
92. Qasim was born in ___________ years before Prophethood.
(A) 10
(B) 11
(C) 12
(D) 13
93. Hazrat ______________ died first among the Sahabah.
(A) Ali
(B) Abu Bakar
(C) Umar
(D) Asad
94. Hazrat Usman Bin _________ was the Key holder of Kaaba.
(A) Qasim
(B) Saad
(C) Talha
(D) Asad
95. Hazrat Abu Bakar was the merchant of ?
(A) Steel
(B) Cloth
(C) Coal
(D) Wheat
96. Hazrat Umar Farooq was martyred on ___________ 24 A.H.
(A) 1st Muharram
(B) 2nd Muharram
(C) 3rd Muharram
(D) 4th Muharram
97. Hazrat ____________ added As Salato Khairum Min Noum in Azan.
(A) Abu Bakar
(B) Usman
(C) Ali
(D) Umar
98. Only sahabi without seeing Prophet is ?
(A) Abdurreham
(B) Qasim
(C) Awais Karni
(D) Usman
99. Hazrat _____________ levied zakat on horses.
(A) Umar
(B) Abu Bakar
(C) Usman
(D) Ali
100. ____________ lifted zakat on horses.
(A) Abu Bakar
(B) Umar
(C) Usman
(D) Ali
ANSWERS: ISLAMIC HISTORY MCQS
91(D) 92(B) 93(D) 94(C) 95(B)
96(A) 97(D) 98(C) 99(A) 100(D)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more