Saturday, 20 April 2019


Islamic History Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

101. Hazrat __________ had knowledge of dreams.
(A) Umar
(B) Abu Bakar
(C) Usman
(D) Ali
102. Hazrat ___________ added 2nd Azan for Friday prayers.
(A) Abu Bakar
(B) Umar
(C) Usman
(D) Ali
103. Atique is the title of ?
(A) Hazrat Abu Bakar
(B) Hazrat Umar
(C) Hazrat Usman
(D) Hazrat Ali
104. Hazrat __________ established Department of Police.
(A) Hazrat Abu Bakar
(B) Hazrat Umar
(C) Hazrat Usman
(D) Hazrat Ali
105. Ghani was the title of Hazrat _________ (RA).
(A) Abu Bakar
(B) Umar
(C) Usman
(D) Ali
106. Hazrat ____________ has the title the gateway to knowledge.
(A) Abu Bakar
(B) Umar
(C) Usman
(D) Ali
107. For 18 years Hazrat _____________ suffered from skin disease.
(A) Musa A.S
(B) Ayub A.S
(C) Haroon A.S
(D) Essa A.S
108. Hazrat ____________ is known as the first Dervish.
(A) Abu Bakar
(B) Abu Lahab
(C) Abu Jehl
(D) Zirr Ghaffari
109. First census of Islamic world in __________ period.
(A) Abu Bakar’s
(B) Umar’s
(C) Usman’s
(D) Ali’s
110. Shaikh Abdul Qadir Jilani is buried at ?
(A) Baitulmuqadas
(B) Tehran
(C) Trablas
(D) Baghdad
ANSWERS: ISLAMIC HISTORY QUIZ
101(B) 102(C) 103(A) 104(B) 105(C)
106(D) 107(B) 108(D) 109(B) 110(D)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more