Saturday, 20 April 2019


Islamic History Quizzes


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

111. Surah means city of ?
(A) Flower
(B) Peace
(C) Rocks
(D) Refuge
112. ___________ Verses were reveled in the first wahy.
(A) Four
(B) Five
(C) Six
(D) Seven
113. Namaz commanded in quran for ______________ times.
(A) 500
(B) 600
(C) 700
(D) 800
114. Hazrat ____________ was the first Hafiz of the Holy Quran.
(A) Abu Bakar
(B) Umar
(C) Usman
(D) Ali
115. Hazrat ___________ proposed the compilation of Holy Quran.
(A) Abu Bakar
(B) Umar
(C) Usman
(D) Ali
116. City of __________ is mentioned in Holy Quran.
(A) Makkah
(B) Baghdad
(C) Rome
(D) Tehran
117. Surah ___________ is known as Heart of Quran.
(A) Rahman
(B) Ankaboot
(C) Falaq
(D) Yaseen
118. Surah __________ is known as beauty of Quran.
(A) Yaseen
(B) Rahman
(C) Kausar
(D) Hujrat
119. Subject of Holy Quran is ?
(A) Universe
(B) Earth
(C) Animal
(D) Human
120. Hazrat ___________ accepted Islam first in Women.
(A) Amina
(B) Khadija
(C) Hafsa
(D) Ruqya
ANSWERS: ISLAMIC HISTORY QUIZZES
111(D) 112(B) 113(C) 114(C) 115(B)
116(C) 117(D) 118(B) 119(D) 120(B)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more