Saturday, 20 April 2019


Islamic Studies Quizzes


Islamic studies multiple choice questions (MCQs) Page-3. These Quizzes are from Islamic teachings and principles, basic knowledge of Quran and Islamic history. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

21. Hazrat Ali (R.A) was martyred in the __________ Hijrah.
(A) 36
(B) 38
(C) 40
(D) 42
22. The heads of Zakat are
(A) 6
(B) 7
(C) 8
(D) 9
23. Which country is called the “Land of Prophets”?
(A) Saudi Arabia
(B) Iraq
(C) Syria
(D) Palestine
24. There are _________ farz in wuzoo.
(A) 3
(B) 4
(C) 5
(D) 6
25. “Saha Satta” are __________ books of Hadith.
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
26. Eid Prayer is
(A) Wajib
(B) Farz
(C) Sunnat
(D) Mustahib
27. The book of Hadith, Al-Muwatta, was compiled by
(A) Imam Abu Haneefa (R.A)
(B) Imam Shafi (R.A)
(C) Imam Ahmad bin Hambal (R.A)
(D) Imam Malik (R.A)
28. The book of Hadith, Kitaab-ul-Aathaar, was compiled by
(A) Imam Abu Haneefa (R.A)
(B) Imam Shafi (R.A)
(C) Imam Ahmad bin Hambal (R.A)
(D) Imam Malik (R.A)
29. In Hajj, touching the Black Stone, is called
(A) Istilam
(B) Sayee
(C) Ramee
(D) Tawaf
30. The first migration of the Companions and relatives of the Prophet Muhammad (PBUH) was to
(A) Makkah
(B) Madina
(C) Ethopia
(D) Baghdad
ANSWERS: ISLAMIC STUDIES QUIZZES
21(C) 22(C) 23(D) 24(B) 25(B)
26(A) 27(D) 28(A) 29(A) 30(C)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more