Sunday, 7 April 2019


Latest Current Affairs Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

121. How many countries have successfully detonated nuclear weapons?
(A) 5
(B) 6
(C) 7
(D) 8
122. Which from the following country has not yet detonated nuclear weapons?
(A) India
(B) Pakistan
(C) South Korea
(D) North Korea
123. The largest helicopter in the world is
(A) CH-47 Chinook
(B) Hughes YOH-6A
(C) Robinson R44
(D) Mil Mi-26
124. The Mil Mi-26 helicopter is manufactured by
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Russia
(D) Germany
125. Which country has the largest warships in the world?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Russia
(D) Germany
126. The Nimitz-class super carriers, the largest warships, are powered by
(A) fossil fuels
(B) hydroelectric energy
(C) solar energy
(D) nuclear energy
127. The Nimitz-class super carriers are being replaced by
(A) Cavour aircraft carriers
(B) INS Vikramaditya aircraft carriers
(C) Queen Elizabeth (R08)
(D) Gerald R. Ford-class aircraft carriers
128. NASA, the space agency responsible for the space science program and general aerospace research is the agency of
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) Russia
(D) Japan
129. Roscosmos is the space agency of
(A) United States
(B) Russia
(C) Japan
(D) United Kingdom
130. JAXA is the space agency of
(A) United States
(B) Russia
(C) Japan
(D) United Kingdom
ANSWERS: LATEST CURRENT AFFAIRS QUIZ
121. D
122. C
123. D
124. C
125. A
126. D
127. D
128. A
129. B
130. C

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 13 | 14 

Find more