Sunday, 21 April 2019


Latest Pakistan Affairs Quiz


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

111. The Iran-Pakistan gas pipeline was officially inaugurated on
(A) March 11, 2013
(B) March 13, 2013
(C) March 15, 2013
(D) March 17, 2013
112. The Iran-Pakistan gas pipeline is also called
(A) friendship pipeline
(B) future pipeline
(C) peace pipeline
(D) unity pipeline
113. Who is the current Foreign Secretary of Pakistan?
(A) Jalil Abbas Jilani
(B) Tehmina Janjua
(C) Salman Bashir
(D) Aizaz Chaudhry
114. Number of Districts in Sindh province are
(A) 21
(B) 22
(C) 23
(D) 24
115. Who chose the name of Pakistan?
(A) Quaid-e-Azam
(B) Allama Iqbal
(C) Hafiz Jalandhri
(D) Chaudry Rehmat Ali
116. The national anthem of Pakistan is written by?
(A) Quaid-e-Azam
(B) Allama Iqbal
(C) Hafiz Jalandhri
(D) Chaudry Rehmat Ali
117. Who was convicted in Rawalpindi Conspiracy Case?
(A) Faiz Ahmed Faiz
(B) Habib Jalib
(C) Shorash Kashmiri
(D) Hafiz Jalandhri
118. Pakistan purchased Gawadar from
(A) Oman
(B) Iran
(C) Kuwait
(D) None of these
119. Natural Gas was discovered in Sui, Baluchistan in
(A) 1948
(B) 1950
(C) 1952
(D) 1954
120. The foundation stone of Diamer-Bhasha Dam was laid by
(A) Nawaz Sharif
(B) Yousuf Raza Gilani
(C) Shaukat Aziz
(D) Asif Zardari
ANSWERS: LATEST PAKISTAN AFFAIRS QUIZ
111(A) 112(C) 113(B) 114(D) 115(D)
116(C) 117(A) 118(A) 119(C) 120(B)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more