Sunday, 21 April 2019


MCQs of Pakistan Affairs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

91. In 2013, the GSP Plus status to Pakistan was granted until
(A) 2015
(B) 2017
(C) 2019
(D) 2021
92. The first session of All India Muslim League was presided over by
(A) Sir Saleemullah
(B) Nawab Waqar-ul-Mulk
(C) Sir Aga Khan
(D) Sir Adamjee Pir Bhai
93. The first president of All India Muslim League were
(A) Sir Saleemullah
(B) Nawab Waqar-ul-Mulk
(C) Sir Aga Khan
(D) Sir Adamjee Pir Bhai
94. The GSP Plus status will allow Pakistan to export products without duties to __________ European States.
(A) 25
(B) 26
(C) 27
(D) 28
95. The largest source of electricity generation in Pakistan is
(A) Thermal
(B) Hydal
(C) Wind
(D) Solar
96. Pakistan has a coastline of about __________ kilometres.
(A) 1046
(B) 1100
(C) 1146
(D) 1184
97. The Jhimpir Wind Power Plant is located in __________ district.
(A) Karachi
(B) Badin
(C) Thatta
(D) Khuzdar
98. Pakistan’s national tree is
(A) Neem
(B) Peepul
(C) Sheesham
(D) Deodar
99. Dar-ul-Uloom Deoband was founded by __________ .
(A) Maulana Mehmood-ul-Hassan
(B) Maulana Hussain Ahmed Madni
(C) Maulana Muhammad Qasim Nanautawi
(D) Maulana Rasheed Ahmed
100. Sindh Madrasah-tul-Islam, Karachi was founded by __________ .
(A) Aga Hassan Ali Afandi
(B) Sir Aga Khan
(C) Khalifa Hameeduddin
(D) Sir Syed Ahmed Khan
ANSWERS: MCQS OF PAKISTAN AFFAIRS
91(B) 92(D) 93(C) 94(D) 95(A)
96(A) 97(C) 98(D) 99(C) 100(A)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more