Saturday, 20 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

101. One way of transfer of heat energy is ‘convection’ which occurs in
(A) Liquids only
(B) Gasses only
(C) Liquids and gasses
(D) Liquids, gasses and solids
102. Which from the following is incompressible
(A) Solids
(B) Liquids
(C) Gasses
(D) All are compressible
103. The key factor in determining the weather is the quantity of ________ in the atmosphere.
(A) Water vapour
(B) Oxygen
(C) Carbondioxide
(D) Hydrogen
104. The entropy of the universe is
(A) Increasing
(B) Decreasing
(C) Constant
(D) None of these
105. Which from the following methods of heat transfer can take place in a vaccum?
(A) Canduction
(B) Convection
(C) Radiation
(D) All of the above
106. Neutrons were discovered by
(A) Einstein
(B) James Chadwick
(C) F.W. Aston
(D) Rutherford
107. Mass Spectrograph was invented by
(A) Einstein
(B) James Chadwick
(C) F.W. Aston
(D) Rutherford
108. Nucleus was discovered by
(A) Einstein
(B) James Chadwick
(C) F.W. Aston
(D) Rutherford
109. Which is the process of science?
(A) Observation > Experiments > Hypothesis
(B) Hypothesis > Observations > Experiments
(C) Observation > Hypothesis > Experiments
(D) Experiments > Observations > Hypothesis
110. Salty water can be made pure by the method of
(A) filtration
(B) evaporation
(C) chromatography
(D) distillation
ANSWERS: GENERAL SCIENCE QUIZZES
101. C
102. B
103. A
104. A
105. C
106. B
107. C
108. D
109. C
110. D

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more