Saturday, 20 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

121. When molten rock cools and solidifies, the ________ are formed.
(A) igneous rocks
(B) satimantary rocks
(C) metamorphet rocks
(D) none of these
122. Molten rock below the surface of the Earth is called?
(A) Lava
(B) Magma
(C) Crystals
(D) Granite
123. Molten rock above the surface of the Earth is called?
(A) Lava
(B) Magma
(C) Crystals
(D) Granite
124. The metal which is liquid at room temperature is?
(A) Zinc
(B) Nickol
(C) Lead
(D) Mercury
125. Between the melting point and boiling point of a substance, the substance is a?
(A) Solid
(B) Liquid
(C) Gas
(D) Crystal
126. The boiling point of alcohol is
(A) 78 °C
(B) 86 °C
(C) 94 °C
(D) 100 °C
127. The visible cloud of dust and gas in space is called?
(A) White Dwarf
(B) Supernova
(C) Nebula
(D) Galaxy
128. The average salinity of the Earth’s oceans in 1 kilogram of sea water is about ________ grams of salt.
(A) 90
(B) 25
(C) 30
(D) 35
129. The most abundant substance that constitutes the mass of the Earth is?
(A) Iron
(B) Oxygen
(C) Nitrogen
(D) Silicon
130. The Earth’s atmosphere is divided into ________ main layers.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7
ANSWERS: DAILY SCIENCE QUIZ
121. A
122. B
123. A
124. D
125. B
126. A
127. C
128. D
129. A
130. B

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more