Saturday, 6 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

31. The world’s longest land border between the two countries is the border between
(A) US and Canada
(B) US and Mexico
(C) India and Pakistan
(D) South Korea and North Korea
32. The world’s largest island is
(A) Greenland
(B) Finland
(C) Indonesia
(D) United Kingdom
33. Which country is the largest archipelagic country in the world?
(A) Greenland
(B) Finland
(C) Indonesia
(D) United Kingdom
34. Indonesia is a country with around __________ islands.
(A) 10,000
(B) 11,000
(C) 12,000
(D) 13,000
35. The most dispersed country in the world is
(A) Maldives
(B) Indonesia
(C) Malaysia
(D) Philippines
36. The Maldives is spread over __________ km2.
(A) 60,000
(B) 70,000
(C) 80,000
(D) 90,000
37. Maldives, a country in Asia, is consist of around __________ islands.
(A) 1100
(B) 1152
(C) 1192
(D) 1212
38. Which country is also called the “Land of the Midnight Sun”?
(A) Japan
(B) Norway
(C) Netherlands
(D) South Africa
39. Which country is also called “Rainbow Nation”?
(A) Japan
(B) Norway
(C) Netherlands
(D) South Africa
40. “Netherlands” literally means
(A) ideal location
(B) lower countries
(C) mouth of land
(D) land of sun set
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUIZ
31(A) 32(A) 33(C) 34(D) 35(A)
36(D) 37(C) 38(B) 39(D) 40(B)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more