Sunday, 21 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

41. The agriculture sector contributes _____ % towards national GDP.
(A) 18.90
(B) 21.82
(C) 23.82
(D) 25.82
42. The industrial sector contributes _____ % towards national GDP.
(A) 16.87
(B) 18.87
(C) 20.87
(D) 22.87
43. The services sector contributes _____ % towards national GDP.
(A) 48.23
(B) 52.23
(C) 56.23
(D) 60.23
44. The population growth rate in Pakistan is _____ percent.
(A) 1.4
(B) 2.4
(C) 3.4
(D) 4.4
45. The government of Pakistan successfully added capacity to generate _____ MW of electricity to national grid from 2013 to 2018.
(A) 6,400
(B) 8,400
(C) 10,400
(D) 12,400
46. Pakistan conducted the first use of its military drone, “Burraq”, in Shawal Valley of North Waziristan on
(A) 7 September 2015
(B) 23 September 2015
(C) 7 October 2015
(D) 23 October 2015
47. Pakistan won the Cricket T20 World Cup in
(A) 2007
(B) 2009
(C) 2011
(D) 2013
48. Pakistan has won squash men’s world open for ______ times.
(A) 12
(B) 13
(C) 14
(D) 15
49. The Vision-2025 aims to serve _____ functions.
(A) 2
(B) 3
(C) 4
(D) 5
50. The Parliament passed a bill to convert PIA into a public limited company on
(A) 05 March 2016
(B) 11 March 2016
(C) 05 April 2016
(D) 11 April 2016
ANSWERS: PAKISTAN CURRENT AFFAIRS QUIZ
  1. A
  2. C
  3. D
  4. B
  5. C
  6. A
  7. B
  8. C
  9. C
  10. D

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more