Saturday, 6 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

81. The most powerful organ of United Nations is
(A) General Assembly
(B) Security Council
(C) Secretariat
(D) International Court of Justice
82. The headquarter of Green Peace International is located in
(A) Amserdam
(B) Geneva
(C) Lisbon
(D) Austria
83. 3 May is observed Internationally as
(A) Labour Day
(B) Environment Day
(C) Earth Day
(D) Press Freedom Day
84. The Capital of Canada is
(A) Tirane
(B) Ottawa
(C) Athens
(D) Luxembourg
85. Suez Canal is between
(A) Arabian Sea and Red Sea
(B) Red Sea and North Sea
(C) Mediterranean Sea and North Sea
(D) Mediterranean Sea and Red Sea
86. The permanent Secretariat of SAARC is located in
(A) Islamabad, Pakistan
(B) New Delhi, India
(C) Kathmandu, Nepal
(D) Colombo, Sri Lanka
87. Which from the following countries is NOT a member of European Union?
(A) Norway
(B) Ireland
(C) Malta
(D) Estonia
88. The currency of Israel is
(A) Euro
(B) Shekel
(C) Forint
(D) Krone
89. Which country (by electorate) is the world’s largest democracy?
(A) United States
(B) United Kingdom
(C) China
(D) India
90. The permanent Secretariat of OIC is located in
(A) Makkah
(B) Madina
(C) Jeddah
(D) Riyadh
ANSWERS: GK QUIZ
81(B) 82(A) 83(D) 84(B) 85(D)
86(C) 87(A) 88(B) 89(D) 90(C)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more