Friday, 19 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

51. Einstein’s famous equation which states that mass and energy are interchangeable is?
(A) E = mc2
(B) E = cm2
(C) M = ec2
(D) M = ce2
52. The SI unit of electric current is?
(A) Coloumb
(B) Ampere
(C) Volt
(D) Watt
53. The principal constituent of the atmosphere of the Earth is?
(A) Oxygen
(B) Carbon
(C) Hydrogen
(D) Nitrogen
54. What is Dry Ice?
(A) Solid Oxygen
(B) Solid Carbon Dioxide
(C) Solid Hydrogen
(D) Solid Nitrogen
55. What are the primary colours?
(A) White, Black, Blue
(B) Red, Yellow, Blue
(C) Red, Orange, Blue
(D) Red, Green, Blue
56. Digestion of food is completed in the
(A) small intestine
(B) large intestine
(C) stomach
(D) Liver
57. Carrot is good source of Vitamin?
(A) A
(B) B complex
(C) C
(D) D
58. For proper formation of teeth, __________ is essential.
(A) iodine
(B) copper
(C) fluorine
(D) iron
59. Deficiency of __________ causes loss of appetite and poor growth.
(A) zinc
(B) iodine
(C) copper
(D) iron
60. Meteorology is the study of?
(A) seasons
(B) atmosphere
(C) air and sounds
(D) winds and clouds
ANSWERS: EVERYDAY SCIENCE MCQS
51. A
52. B
53. D
54. B
55. D
56. A
57. A
58. C
59. A
60. B

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more