Sunday, 21 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

51. The president of China arrived in Pakistan for a two day historic visit on
(A) 16 April 2015
(B) 18 April 2015
(C) 20 April 2015
(D) 22 April 2015
52. The president of China on his visit to Pakistan signed development projects of worth __________ billions under CPEC.
(A) $40
(B) $46
(C) $52
(D) $58
53. India has constructed Baglihar Dam in the Doda district of Indian occupied Kashmir on the
(A) Jhelum River
(B) Chenab River
(C) Sutlej River
(D) Ravi River
54. The agriculture sector provides employment to _____% of the country’s total labour force.
(A) 38.3
(B) 42.3
(C) 46.3
(D) 50.3
55. The proposed motorway from Gawadar to Kashghar is about __________ km.
(A) 2600
(B) 2800
(C) 3000
(D) 3200
56. Turkish Justice and Development Party has been in power since
(A) 2002
(B) 2003
(C) 2004
(D) 2005
57. Pakistan conducted its first successful test fire of Submarine Launched Cruise Missile (SLCM) Babur-3 having a range of 450 kilometers on
(A) 9 January 2017
(B) 11 January 2017
(C) 13 January 2017
(D) 15 January 2017
58. India has constructed Uri Dam in the Baramula district district of Indian occupied Kashmir on the
(A) Jhelum River
(B) Chenab River
(C) Sutlej River
(D) Ravi River
59. International Court of Arbitration sets minimum flow of __________ m3/sec into the Neelum River.
(A) 5
(B) 7
(C) 9
(D) 11
60. The proposed Diamer-Bhasha Dam is to be built on
(A) Jhelum River
(B) Chenab River
(C) Sutlej River
(D) Indus River
ANSWERS: PAKISTAN CURRENT AFFAIRS QUIZZES
  1. C
  2. B
  3. B
  4. B
  5. C
  6. A
  7. A
  8. A
  9. C
  10. D

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more