Friday, 19 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

61. The Carbon Dioxide in the atmosphere, by volume, is
(A) 0.039%
(B) 3.9%
(C) 13%
(D) 30%
62. Diamond is an allotropic form of
(A) Carbon
(B) Hydrogen
(C) Nitrogen
(D) Silicon
63. The SI unit of Heat is
(A) Watt
(B) Volt
(C) Joule
(D) Newton
64. The good sources of Vitamin-A are
(A) green leafy vegetables
(B) seeds
(C) fresh vegetables and fruits
(D) sea foods
65. The good sources of Vitamin-B Complex are
(A) green leafy vegetables
(B) seeds
(C) fresh vegetables and fruits
(D) sea foods
66. The good sources of Vitamin-C are
(A) green leafy vegetables
(B) seeds
(C) fresh vegetables and fruits
(D) sea foods
67. The good sources of iodine are
(A) green leafy vegetables
(B) seeds
(C) fresh vegetables and fruits
(D) sea foods
68. The gas, commonly known as “laughing gas”, is
(A) Cabon Dioxide
(B) Sulfur Dioxide
(C) Nitrous Oxide
(D) Sodium Oxide
69. The source of oxygen in photosynthesis is
(A) water
(B) salts
(C) minerals
(D) glucose
70. The instrument used to measure wind speed is
(A) Anemometer
(B) Barometer
(C) Hydrometer
(D) Hygrometer
ANSWERS: SCIENCE QUIZ
61. A
62. A
63. C
64. A
65. B
66. C
67. D
68. C
69. A
70. A

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more