Saturday, 6 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

61. The United Nations was founded on
(A) March 24, 1945
(B) October 24, 1945
(C) March 24, 1949
(D) October 24, 1950
62. Which country from the following is NOT the member of UNO?
(A) Vatican City
(B) Afghanistan
(C) North Korea
(D) Vaitnam
63. The International Court of Justice is located in
(A) New York
(B) Washigton
(C) Geneva
(D) The Hague
64. The Great Wall of China is about __________ KM long.
(A) 18,196
(B) 19,196
(C) 20,196
(D) 21,196
65. The oldest university in the world is
(A) Cambridge University
(B) Oxford University
(C) University of Bologna
(D) University of Warwick
66. There are _________ non-permanent members of the security council.
(A) 5
(B) 7
(C) 10
(D) 15
67. The currency of Indonesia is
(A) rupiah
(B) dinar
(C) rangit
(D) riyal
68. The D-8 is an organization of eight ________ countries.
(A) developed
(B) developing
(C) Asian
(D) African
69. The European Union’s working capital is in
(A) London
(B) Lisbon
(C) Austria
(D) Brussels
70. The headquarter of NATO is located in
(A) New York
(B) Paris
(C) Geneva
(D) Brussels
ANSWERS: GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS
61(B) 62(A) 63(D) 64(D) 65(C)
66(C) 67(A) 68(B) 69(D) 70(D)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more