Friday, 19 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

71. The natural fats and oils are composed of
(A) Carbon, Hydrogen and Oxygen
(B) Carbon, Hydrogen and Nitrogen
(C) Carbon, Oxygen and Nitrogen
(D) Hydrogen, Oxygen and Nitrogen
72. The energy value of food is measured in
(A) Joule
(B) Calories
(C) Tesla
(D) Proteins
73. Wind energy is the __________ energy.
(A) Potential
(B) Transverse
(C) Kinetic
(D) Mechanical
74. Who is considered the founder of meteorology?
(A) Aristotle
(B) Plato
(C) Einstein
(D) Newton
75. Water covers __________ of the Earth’s surface.
(A) 60%
(B) 65%
(C) 70%
(D) 75%
76. In general, wind speed of 105–137 caused
(A) minor or no damage
(B) considerable damage
(C) severe damage
(D) extreme damage
77. Acid rain is mainly caused by emissions of __________ in the atmosphere.
(A) Sulfur Dioxide and Potassium Nitrate
(B) Sulfur and Charcoal
(C) Nitrogen Oxide and Potassium Nitrate
(D) Sulfur Dioxide and Nitrogen Oxide
78. About 50% of the Earth’s crust, including the waters on the Earth and atmosphere, is
(A) Oxygen
(B) Cabon Dioxide
(C) Silicon
(D) Clay
79. The fourth state of matter is
(A) Water
(B) Salts
(C) Vapours
(D) Plasma
80. The device used to convert Alternate Current into Direct Current is called
(A) Anemometer
(B) Battery
(C) Galvanometer
(D) Rectifier
ANSWERS: SCIENCE QUIZZES
71. A
72. B
73. C
74. A
75. C
76. A
77. D
78. A
79. D
80. D

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more