Friday, 19 April 2019

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

81. In night, when photosynthesis is stopped, plants
(A) take in Carbon Dioxide
(B) take in Oxygen
(C) give off Carbon Dioxide
(D) give off Oxygen
82. During photosynthesis, plants
(A) take in Carbon Dioxide
(B) take in Oxygen
(C) give off Carbon Dioxide
(D) give off Oxygen
83. __________ are called the powerhouses of the cell.
(A) Mitochondria
(B) Vesicles
(C) Lungs
(D) Liver
84. Mitochondria contain their own supply of
(A) DNA
(B) Amino acids
(C) Vitamins
(D) Oxygen
85. The first chemical explosive, Gunpowder, is a mixture of
(A) Sulfur, Charcoal and Nitrogen Oxide
(B) Sulfur, Charcoal, and Potassium Nitrate
(C) Sulfur and Charcoal
(D) Charcoal and Potassium Nitrate
86. The number of oscillations per second is called the
(A) hertz
(B) waves
(C) pitch
(D) frequency
87. Sound waves from a loudspeaker are caused by
(A) frequency
(B) vibrations
(C) pitch
(D) amplitude
88. The guitar has __________ strings.
(A) 4
(B) 5
(C) 6
(D) 7
89. The device used to measure movements of the heart is
(A) Cardiograph
(B) Seismograph
(C) Hydrometer
(D) Hygrometer
90. The unit used to measure ‘Pressure’ is
(A) pascal
(B) newton
(C) watt
(D) tesla
ANSWERS: SCIENCE MCQS
81. C
82. D
83. A
84. A
85. B
86. D
87. B
88. C
89. A
90. A

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Find more