Sunday, 21 April 2019


Pakistan Affairs Quizzes


Current Affairs of Pakistan Multiple Choice Questions (MCQs) Page-3. These quizzes are from latest issues and developments as well as historical facts in Pakistan. Find answers to the questions at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

21. The under construction Gulpur hydropower project to generate 102 MW of electricity is located in
(A) Jhelum
(B) Kotli
(C) Mirpur
(D) Gilgit
22. The Bhikki Power Plant to generate 1180 MW of electricity was inaugurated on 19 May 2018. It is located in
(A) Jhelum
(B) Kotli
(C) Jhang
(D) Sheikhupura
23. The Haveli Bahadur Shah Power Plant to generate 1230 MW of electricity was inaugurated on 10 May 2018. It is located in
(A) Jhelum
(B) Kotli
(C) Jhang
(D) Sheikhupura
24. The total installed capacity of Neelum-Jhelum Hydropower Project is
(A) 660 MW
(B) 969 MW
(C) 1320 MW
(D) 1440 MW
25. Prime Minister on 10 January 2017 announced a Rs.180 billion incentive package for
(A) importers
(B) exporters
(C) traders
(D) agriculturists
26. Through TAPI gas pipeline Afghanistan, Pakistan and India will receive natural gas from
(A) Kazakhstan
(B) Kyrgyzstan
(C) Tajikistan
(D) Turkmenistan
27. Balloki Power Plant to generate 1223 MW of electricity was inaugurated on 15 July 2018. It is located in
(A) Bhakkar
(B) Sahiwal
(C) Kasur
(D) Sheikhupura
28. The Neelum-Jhelum Hydropower Project is located in
(A) Jhelum
(B) Kotli
(C) Gilgit
(D) Muzaffarabad
29. Pakistan-Qatar deal to import LNG from Qatar to Pakistan is a government-to-government contract for _____ years.
(A) 5
(B) 9
(C) 13
(D) 15
30. Pakistan-Qatar LNG contract was signed on
(A) 10 January 2016
(B) 10 February 2016
(C) 10 March 2016
(D) 10 April 2016
ANSWERS: PAKISTAN AFFAIRS QUIZZES
  1. B
  2. D
  3. C
  4. B
  5. B
  6. D
  7. C
  8. D
  9. D
  10. B

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more