Sunday, 21 April 2019


Pakistan Affairs Quizzes


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

81. Diamer-Bhasha Dam has been planned on the river
(A) Indus
(B) Jhelum
(C) Chenab
(D) Sutlej
82. Dasu Dam is located in
(A) Sindh
(B) Punjab
(C) Baluchistan
(D) Khyber Pakhtunkhwa
83. Salt Mine, Khewra is located in _________ district.
(A) Jhelum
(B) DG Khan
(C) DI Khan
(D) Gujrat
84. Which river does NOT flow from Jammu and Kashmir?
(A) Indus
(B) Jhelum
(C) Chenab
(D) Ravi
85. Who serves as the acting president in the absence of president?
(A) Prime Minister
(B) Speaker National Assembly
(C) Chairman Senate
(D) Foreign Minister
86. Standard and Poor’s (S&P) on 5 May 2015 has raised Pakistan’s credit rating outlook from
(A) negative to stable
(B) negative to stable+
(C) stable to positive
(D) stable to positive+
87. The national flower of Pakistan is __________?
(A) Rose
(B) Jasmine
(C) Sun flower
(D) Lily
88. The headquarter of Navy is located in __________?
(A) Karachi
(B) Lahore
(C) Islamabad
(D) Rawalpindi
89. The Head Office of Institute of Chartered Accountants of Pakistan (ICAP) is in __________?
(A) Karachi
(B) Lahore
(C) Islamabad
(D) Rawalpindi
90. Total number of seats in National Assembly of Pakistan are
(A) 306
(B) 326
(C) 332
(D) 342
ANSWERS: PAKISTAN AFFAIRS QUIZZES
81(A) 82(D) 83(A) 84(D) 85(C)
86(C) 87(B) 88(C) 89(A) 90(D)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more