Sunday, 21 April 2019


Pakistan Current Affairs MCQs


Pakistan current affairs multiple choice questions (MCQs) Page-4. These MCQs are from current issues and developments in Pakistan. The answers to the questions are given at the bottom of the page.

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

31. According to the Pakistan-Qatar LNG deal Pakistan will receive _____ million tons of LNG annually.
(A) 3.25
(B) 3.75
(C) 4.25
(D) 4.75
32. The first match of Pakistan Super League (PSL) T20 (2017) was played on _____ in UAE.
(A) 3 February 2016
(B) 5 February 2016
(C) 7 February 2016
(D) 9 February 2016
33. The Pakistan Super League (PSL) T20 (2017) was won by
(A) Islamabad
(B) Peshawar
(C) Karachi
(D) Quetta
34. Nandipur Power Plant is located in
(A) Lahore
(B) Sahiwal
(C) Gujranwala
(D) Bahawalpur
35. Pakistan launched Operation Zarb-e-Azb in North Waziristan on
(A) 15 March 2014
(B) 15 April 2014
(C) 15 May 2014
(D) 15 June 2014
36. PM Shahid Khaqan Abbasi inaugurated the first unit of Tarbela _____ extension hydropower project on March 10, 2018.
(A) 1st
(B) 2nd
(C) 3rd
(D) 4th
37. Sharmeen Obaid Chinoy won Oscars award 2015 for the second time for her documentary movie
(A) Saving Face
(B) Road to forgiveness
(C) In the world of strangers
(D) A Girl in the River: The Price of Forgiveness
38. The first shaheed female pilot of Pakistan Air Force is
(A) Ayesha Farooq
(B) Saba Khan
(C) Marium Mukhtiar
(D) none of these
39. The youngest Nobel Prize laureate, Malala Yousafzai won Nobel Peace Prize for the year
(A) 2013
(B) 2014
(C) 2015
(D) 2016
40. Dr Abdus Salam won Nobel Prize for the year 1979 in the field of
(A) Physics
(B) Chemistry
(C) Mathematics
(D) Economics
ANSWERS: PAKISTAN CURRENT AFFAIRS MCQS
  1. B
  2. D
  3. B
  4. C
  5. D
  6. D
  7. D
  8. C
  9. B
  10. A

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 

Find more