Saturday, 20 April 2019


Quran MCQs


Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

31. Prophet Muhammad (PBUH) is called with the name “Ahmed” in Surah
(A) Ya-Seen
(B) Muhammad
(C) Saff
(D) Muzzammil
32. “Muhammad is the messenger of Allah” is stated in Surah
(A) Ya-Seen
(B) Muhammad
(C) Muzzammil
(D) Fath
33. Allah says, “Wives of Prophet Muhammad (PBUH) are mothers of believers” in Surah
(A) Aal-e-Imraan
(B) Yaaseen
(C) Muhammad
(D) Ahzaab
34. The name “Muhammad” has been mentioned _________ times in the Holy Quran.
(A) 1
(B) 2
(C) 3
(D) 4
35. Which Surah of Quran has Bismillah twice?.
(A) Aal-e-Imraan
(B) Al-Namal
(C) Yaaseen
(D) Muhammad
36. Which surah starts without “Bismillah” ?
(A) Al-Baqara
(B) Al-Nisa
(C) Al-Toba
(D) Al-Ikhlas
37. How many surah does the Holy Quran contain?
(A) 124
(B) 109
(C) 114
(D) 220
38. Which surah contains the orders about Wuzu, Ghusal and Tayammum?
(A) Al-Maidah
(B) Al-Baqara
(C) Al-Mominoon
(D) Al-Nisa
39. Which famous Ghazwah is mentioned in surah Al-Imran?
(A) Ghazwah Ohad
(B) Ghazwah Badar
(C) Ghazwah Khaibar
(D) Ghazwah Khandaq
40. In surah kahf, which animal is mentioned along with the Ashaab-e-Kahf?
(A) Dog
(B) Cat
(C) Horse
(D) Woodpecker
ANSWERS: QURAN MCQS
31(C) 32(D) 33(D) 34(D) 35(B)
36(C) 37(C) 38(A) 39(A) 40(A)

Pages: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Find more